Zeleninové recepty

Dobrá strava je súčasťou dobrého zdravotného štýlu. Všetky recepty sú odskúšané s olivovým olejom. Vyberám zopár takých, ktoré sa dajú pripraviť jednoducho, rýchlo a sú zdravé. Zelenina je bohatá na vitamíny, minerály a iné, pre telo, dôležité prvky, preto ju treba konzumovať čo možno najčastejšie.

Baklažán zapečený s parmezánom

Baklažán nakrájať na pozdĺžne plátky, opiecť na sucho na panvici. Vložiť do zapekacej nádoby, posypať postrúhaným parmezánom, zaliať olivovým olejom. Upiecť v rúre.

Baklažán s chilli, paradajkovým pretlakom, parmezánom

Baklažán nakrájať na krúžky, následne štvrtiny. Rozdrvený cesnak krátko opiecť na olivovom oleji, následne uložiť bokom. Na olivovom oleji opiecť samostatne baklažán do zmäknutia. Počas prípravy ho miešať. Upečený ho zmiešať so zmesou cesnaku a olivového oleja. Pridať paradajkový pretlak. Krátko spolu povariť. Chilli papričky – dobrovoľná prísada. Posypať parmezánom.

Brokolica

Brokolicu pokrájať na primerané kúsky. Na panvici s olivovým olejom ju chvíľu upravíme (3– 4 minúty). A je to. Môžete kombinovať s dressingom - smotana, 1 lyžica majonézy, vegeta (bez glutamanu samozrejme) alebo cesnak, soľ.

Cukina s rezancami

Cukinu nastrúhať. Krátko upraviť na olivovom oleji, pridať sušenú bazalku (tak, aby bola bazalka dominantná). Zmiešať s rezancami. Dochutiť soľou.

Fazuľky so shoyu omáčkou a cesnakom

Rozdrvený cesnak krátko opiecť na olivovom oleji, pridať mrazené fazuľky. Krátko upraviť miešaním na panvici. Dochutiť shoyu omáčkou.

Fazuľky čerstvé s rezancami

Čerstvé fazuľky očistiť, krátko povariť vo vode. Upraviť na panvici s olivovým olejom, kým nie sú upečené do hneda (cca 10 - 15 minút). Zmiešať s rezancami.

Hrášok chilli

Kvalitný mrazený hrášok upraviť krátko (2-3 minúty) na olivovom oleji. Pridať chilli omáčku, dochutiť soľou.

Hrášok so shoyu omáčkou

Na panvici s olivovým olejom veľmi krátko miešať rozdrvený cesnak, pridať mrazený hrášok (úprava 2 – 3 minúty), následne dochutiť shoyu omáčkou.

Kapusta čínska, mrkva, hrášok, hliva (môže, nemusí byť)

Čínsku kapustu nakrájať, mrkvu, prípadne aj hlivu, na tenké plátky. Na panvici na olivovom oleji krátko miešaním upraviť. Ochutiť soľou.

Karfiol na olivovom oleji

Karfiol pokrájať na strúhadle. Upraviť krátko na panvici s olivovým olejom. Posoliť.

Kel na olivovom oleji

Nakrájaný kel upraviť na panvici s olivovým olejom. Posoliť. Ak máte chuť, môžete pridať pokrájaný cesnak.

Kontaktujte nás

BFY, s.r.o.
e-mail:
0905 493 975